Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

RA70 elektromechanikus hibajelző relé

Az elektromechanikus hibajelző relék a következő jelzésekre szolgálnak:

  • zavarok (pl. transzformátorok, generátorok stb. védőberendezésének jelzései)
  • feszültség kimaradások (pl. vezérlő áramkörök ellenőrzése, biztosítók jelzései)
  • üzemállapotok (nyomások, hőfokok stb. határértékeinek túllépése)

A fennálló jelzési állapot mindaddig fennmarad, amíg a kezelő a jelzést a nyugtázó gombbal törli vagy a jelzést adó (pl. készülékhiba) állapot fennáll Beépített érintkezők használhatók fel távjelzésre és a jelzést adó berendezések lekapcsolására. Impulzus-érintkező teszi lehetővé egy segédrelé vezérlését öntartó kapcsolásban a központi akusztikai jelzésadás céljából.

Felépítés

Lágymágneses anyagból készült mágnesrendszer

Élágyazású billenőhorgony

Nyugalmi helyzet: fehér látómező

Jelzési helyzet: piros M fehér mezőn

Nyugtázási helyzet: fekete M fehér mezőn

Kapcsolási vázlat: lásd a mellékletet

Kapcsolótagok: újezüst

Kapcsolódarabok: keményezüst

Fekete sajtolt ház, levehető kupak ablakkal, látójelek és kapcsolótagok visszaállító gombja a ház homlokoldalán, csavarozó, dugaszoló vagy forrasztó csatlakozás

Szerelés

Beépítési helyzet: merőlegestől vízszintesig felfelé néző homlokfelülettel

Rögzítés: egymás fölötti és melletti szerelés: távközzel csavaros felfogással, távköz nélkül rugós felfogással lehetséges. A beépítéshez 54,5mm x 54,5mm-es nagyságú táblakivágás szükséges.

A rögzítés céljára csavaros rögzítésnél: két darab csavaros rögzítés szolgál, melyet a relé házába a kialakított helyekre tolunk fel a házra kézi erővel. A csavaros rögzítéssel lehetőség van arra, hogy a készüléket 1 és 10 mm közötti vastagságú falba építsük be. A készülék rögzítéséhez és oldásához elegendő egy csavarhúzó.

A rögzítés céljára rugós rögzítésnél: egy feszítőkeret tartozik a reléhez, amelyet hátulról tolunk fel a házra és kézi erővel (a rugó megfeszítésével) hagyunk beugrani a ház hornyába. A rugónak a bordán történő áthelyezésével lehetőség van arra, hogy a készüléket 1 és 10 mm közötti vastagságú falba építsük be. A készülék oldásához elegendő az, ha csavarhúzó segítségével megbillentjük a bordát, és így kioldódik a rögzítés.

Működésmód

Az elektromechanikus jelző relé elektromágneses hajtórendszerrel rendelkezik, amelynek horgonya egy reteszelő berendezést működtet. A munkaáramú kivitelezésnél a feszültség rákapcsolásakor egy kilincs elengedi a rugófeszültség alatt álló működtető mezőt, amely a látjelző tolattyúját mozgatja. A tolattyú középső helyzetéből (nyugalmi helyzet) átmegy a felső véghelyzetbe (jelzési helyzet) és a piros jelzőszimbólumot mutatja. Ez a helyzet a jelzés okának megszűnése után is fennmarad. Ha a jelzést kézzel nyugtázzuk, akkor a tolattyú még fennálló jelzési ok esetén átmegy az alsó véghelyzetbe (nyugtázási helyzet, fekete jelzőszimbólum), ill. már fenn nem álló jelzési ok esetén visszatér nyugalmi helyzetébe (fehér mező). A jelzőrelé két érintkező rendszert tartalmaz, amelyek a különböző kivitelezéseknek megfelelően vannak kombinálva Az impulzus-érintkező a nyugalmi helyzetből a jelzési helyzetbe való átmenet közben rövid időre zár.

Műszaki adatok

Bemeneti paraméterek

Névleges feszültségek:

DC-12-24-42-48-60-100-110-127-220V

AC-12-42-48-60-100-127-230-400V

A névleges feszültségek tűréstartománya: 0,6…..1,1Un

Frekvencia: 50 Hz ± 6 %,  ill. 60Hz ± 6%

Működésmód: munkaáram, nyugalmi áram

Működtetési idő: > 30 ms

Teljesítményfelvétel:

működtetési helyzetben: ≤ 2,5 W,   ill. 4,5 VA

kiindulási helyzetben: ≤ 2,5 W,   ill. 9,5 VA

Tovább a gyártó oldalára

Kérdése van? Hívjon minket!

Telefon:

Garamszegi Marianna

Termékfelelős