Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hálózat- és rendszervédelem

Autonóm működésű egyedi kis erőművek biztonságos és szabványnak megfelelő automatikus leválasztásához.

RE -NA003-M64

Bővebb információk a készülékről található az alábbi linken: 

Miért? A berendezések és emberek biztonsága érdekében a kis méretű erőműveket azonnal le kell választani a hálózatról, amennyiben hálózat lekapcsolás vagy megszakítás történik.

Funkció: az automatikus leválasztó készülék felügyeli a táplált energiát a 230/400V-os hálózatba. Az energiaszolgáltató által okozott villamos energia minőségi hibája vagy kimaradása esetén a kis erőművek számára életfontosságú a milliszekundumok alatti hálózatról történő leválasztás. A feszültség és frekvencia felügyelete valamint a szigetelt (hálózaton kívüli) működés felismerése alapvető követelmény az automatikus leválasztó készülékek számára.

Követelmény: A megújuló energia villamos rendszerbe történő konvertálása kulcsfontosságú a globális klimatikus viszonyok stabilizálására. Kis és mikro erőművek tekintetében főleg napelemes rendszerekről, kis szélerőművekről és vízerőművekről beszélhetünk. A villamos energia ilyen módon történő előállítása a saját fogyasztási szükséglet kielégítésére vagy a közcélú hálózatra történő tápláláson keresztül haszon generálására használható. A hálózati biztonság eléréséhez egy automatikus eszköz felügyeli a kiserőmű és az energiaszolgáltató hálózata közötti átvitelt. Nagy erőművek irányítása és felügyelete közvetlenül az energiaszolgáltató által telecontrol eszközökön keresztül történik. Ez a megoldás nagyon drága és nem gazdaságos a sok kis egyedi energia előállító számára.

Az energiaszolgáltató hálózatán bekövetkező energia kimaradás esetén, hogy a nem kívánatos betáplálás megelőzésére a kis privát erőműveket azonnal le kell választani a közcélú hálózatról.

Ha nincs biztosítva a késedelem nélküli hálózatról történő leválasztás (pl. meghibásodás esetén) a karbantartó személyzet veszélybe kerülhet, miközben a fogyasztók nem megfelelő feszültségeknek és frekvenciának lesznek kitéve. A felügyeletet és az önműködő leválasztást egy automatizált eszköz végzi. A kiserőműveket automatikus leválasztó eszköz beszerelésével kell kiépíteni, mely egy akkreditált szervezet által eszköz ellenőrzött és engedélyezett. Ország specifikus normák/előírások rögzítik, hogy az automatizált eszköznek milyen követelményeknek megfelelően kell működnie. Az előírásoknak és az energiaszolgáltatók követelményeinek megfelelően a kereskedelemben több féle megoldás is megtalálható (pl. egyedi kialakítások, nemzetközi kialakítások továbbá integrált megoldások). A kapcsolási határértékek a standard tartományon kívül is megadhatók, amennyiben ilyen igény merülne fel a hálózat irányítója felől. Az alapvetően biztonsági készülék felügyeleti funkcióval is rendelkezik, mely figyeli a hibás eseményeket, felismeri a hibákat és biztosítja a biztonságos működési állapotot.

Kérdése van? Hívjon minket!

Telefon:
+36203433160

Czikó Zsolt

Termékfelelős