Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Termékek listázása:

Kábelek és csövek könnyebb és időtakarékosabb fektetése. A Bagela minden helyzethez a megfelelőt kínálja. Tolókészülékeinkkel kanyargós nyomvonalakon is nagyobb fektetési szakaszok alakíthatók ki. Korlátozott helyekre terveztünk olyan eszközt, amely épületeken belül, kábeltálcákon vagy hajókon is használható. A Bagela kábel- és csőtolók segítségével sokrétű alkalmazási területen használhatja know-how-nkat.

BKS 400 Kábeltoló

Legyen szó erőműről, ipari- vagy hajóépítésről, soha nincs elég hely a kábelnyomvonalnak. A kábelfektető eszközöknek ennek megfelelően kell kinézniük:

Könnyű – mindössze 35 kg önsúly

Kompakt – kábeltolás magassága csak 210 mm

Sokoldalú – Ø11 –70mm + kiegészítő csörlőfej

erős – húzó / tolóerő 400 dN

A Bagela BKS 400 kábeltoló eszközt kifejezetten korlátozott helyen történő használatra tervezték – épületekben, létesítményekben vagy hajókon belül is használható. A tolóegység alacsony teljes magassága és kis súlya lehetővé teszi, hogy közvetlenül a kábeltálcákba legyen helyezhető.

A BKS 400 a kábelköpeny kihúzására és egyidejű felhasítására is használható.

A hidraulikusan hajtott csörlőfej csövek és kábelek behúzására használható, míg a tolóegység 11 mm-es vagy annál nagyobb átmérőjű műanyag nyomószalagok be- és behúzására is alkalmas.

Funkció:
A kábelt két pár meghajtott tányéralakú tárcsán keresztül vezetik, és felülről két nyomókerékkel tartják a tányéralakú tárcsák között. A tányér alakú tárcsák speciális, rendkívül rugalmas, szívós Vulkolan keverékből állnak, nagy súrlódási erőt generálnak és rendkívül kopásállóak.

A különálló hidraulika állomás tömlőkkel csatlakozik a BKS 400 tológéphez, kényelmesen működtethető például a földről.

A BKS 400 hidraulikus hajtása működtethető elektrohidraulikus egységgel vagy benzinhidraulikus egységgel, illetve ha a teljesítményadatok megfelelőek, akkor külső hidraulikus egységgel is. Az öt méter hosszú, dugaszolható csatlakozókkal ellátott tömlők áramláselosztóval vannak felszerelve a fokozatmentes fordulatszám állításhoz.

BKS 400 kábelgödörben és kábeltálcában

BKS 800 Kábeltoló

Aki a helyi hálózatban húzza be a kábeleket kanyargós nyomvonalon utcakereszteződésekkel vagy keskeny csatornarendszerben, az tudja, milyen gyorsan éri el a kábel húzóterhelési határát, és egy kábeltoldót kell beépíteni.
A kábel levágása és a kábeltoldó beépítése helyett a Bagela kábeltolót a kábelárokba kell helyezni az ív előtt a feszültségmentesítés érdekében, és a kábel egy darabban tovább fektethető.

Minden alkalommal, amikor egy BKS 800-at használnak, a hálózat üzemeltetője megtakarít egy kábeltoldót. Ezenkívül a kábelszerelő nem veszít időt a következők miatt:

Nem kell a kábelt elvágni
Nem kell a kábeldobot áthelyezni
Nem kell toldógödröt létrehozni
Nem kell toldógödröt biztosítani, majd lezárni

Funkció:
A kábelt két pár meghajtott tányéralakú tárcsán keresztül vezetik, és felülről két nyomókerékkel tartják a tányéralakú tárcsák között. A tányér alakú tárcsák speciális, rendkívül rugalmas, szívós Vulkolan keverékből állnak, nagy súrlódási erőt generálnak és rendkívül kopásállóak.

Mivel a tányéralakú tárcsák a tengelyen állíthatók, 30-180 mm átmérőjű kábelek és csövek, valamint három darab 20kV-os egyeres kábel kötegelhető össze. A fektetés után a kábeltoló berendezést eltávolítjuk, és a kábelt oldalra helyezzük. Az alacsony, 340 mm-es eltávolítási magasságnak köszönhetően nincsenek zavaró kábelhurkok.

Kompakt kialakításuknak köszönhetően a tolóeszközök bármilyen kábelárokba vagy kábelcsatornába illeszkednek. Elektromos motor hajtja, így több BKS 800 párhuzamos vezérlése lehetséges kapcsolódobozokon keresztül. Alternatív megoldásként a tolóeszközök felszerelhetők hidraulikus motorokkal, és hidraulikus aggregátorokkal vagy mini kotrógépek hidraulika köréből táplálhatók be.

BKS 800 a gödörben

BKS 1200 Cső- és Kábeltoló

Ha a célgödör helyhiánya miatt sem csőköteg utánfutót, sem csőrehabilitációs csörlőt nem lehet felállítani, akkor a probléma megoldása:

  “BKS 1200 – kibélelés csőtolással”

A kábelépítésben bevált BKS 400 és BKS 800 kábeltoló készülékeket robusztus csőtoló eszközzé fejlesztették tovább. A kúpos súrlódó kerekek és a nyomókerekek számának megkétszerezésével a tolóerő 12 kN-ra nőtt. A betolható kábel- és csőátmérő 50 mm-rel kezdődik és 150 mm-rel végződik.

Ha csak egy irányba akarunk tolni, akkor elegendő a tolószerkezetet tengelyirányban, rézsűvel a feltárás elé helyezni és a feltárás falához rögzíteni.


50-150 mm átmérőjű kábelekhez és csövekhez:

Ha a régi csővezetéket a teljes nyomvonalon fel kell újítani, akkor a BKS 1200-at a két csővég közötti építési gödörben rögzítik, így mindkét irányban 100 m-es csőköteget lehet betolni.

A lakosságszám csökkenése, a megnövekedett környezettudatosság és a jövőbeni kisebb veszteségmennyiségek miatt bebizonyosodott, hogy kisebb csőátmérőket kell fektetni. Ezeket aztán könnyen be lehet tolni.

Kérdése van? Hívjon minket!

Telefon:
+36209391847

Resch Paul

Termékfelelős